20 jaar Starflam 'A l'Ancienne', Zwartwerk (vi.be support)

08.04.2015
-
19:30

€ 16 in voorverkoop (excl. reservatiekost) / € 19 aan de avondkassa
Info over studentenkorting en betaalcheques

In 2014 mocht hip hop 40 kaarsjes uitblazen, dit jaar is het de beurt aan Starflam. Al 20 jaar spelen ze ons land en omstreken plat met klassiekers als ‘Ce Plat Pays’, ‘La Sonora’, ‘Sous Pression’, ‘L’Amnésie Internationale’ en ‘Donne-Moi de l’Amour’. 

Starflam ontstond in ’96 uit een samensmelting van de Luikse H-Posse (DJ Mig One, Fred’alabas, Seg en Balo) en het Brusselse duo Akro en Mista R.Toen die laatste zijn heil in Frankrijk ging zoeken werd het toenmalige ‘Malfrats Linguistiques’ aangevuld met twee extra mc’s uit Luik, Kaer en Pavé. Starflam (anagram van Malfrats) was geboren.

Na drie studioalbums (‘Starflam’, de gouden plak ‘Survivant’ en ‘Donne-Moi de l’Amour’), een reeks legendarische concerten en een resem dolgedraaide radiosingles volgde de radiostilte. Vorig jaar vierde Starflam de 40ste verjaardag van het genre hiphop in de AB, dit jaar vieren ze hun eigen feestje. 

No Sleep Richy

Al te horen geweest bij Hitjes For Bitches en VEEST in de Charlatan, bij het altaar in KERK en naast de bar in de Vooruit. Ook STROOM neemt No Sleep Richy soms mee op het net.

ZwartWerk

Zwartwerk startte in 2013 en bestaat uit 3 MC’s en een DJ, allen afkomstig uit Angola/Congo en met Mechelen als huidige thuisbasis. Hun live-shows zijn zeer energiek. Hun stijl slalomt tussen Afrohouse, hiphop, zouk en loyenge en de tracks zijn altijd aanstekelijk en powerful. 

STARFLAM

Belgium's best hiphop live-act, for the first time in our area without frontman BALO... We all look forward to see the new Starflam in full effect...