Avec Le Soleil Sortant De Sa Bouche, Edgar (animo)

11.03.2017
-
20:00

€10 in voorverkoop (€11,5 inclusief reservatiekost) / €13 aan de avondkassa
Info over studentenkortingen en UitPas

De laatste jaren is de kraut-funk band Avec Le Soleil Sortant De Sa Bouche uit Montreal uitgegroeid tot een soort van lokale supergroep. De leden zijn al meer dan 10 jaar actief in de experimentele underground rock scene van Montreal, met projecten en bands als Panopticon Eyelids, Pas Chic Chic, Red Mass, Set Fire to Flames en Fly Pan Am.

Het debuut van de band, Zubberdust! dateert van 2014 en is uitgebracht op het gerenommeerde Constellation Records (het label van Godspeed You! Black Emperor, A Silver Mt. Zion, etc.). Opvolger Pas Pire Pop, I Love You So Much verscheen afgelopen januari 2017.

Support act is van Edgar (animo), een vierkoppige band uit het Brusselse dat zopas hun vierde album Pandide heeft uitgebracht. Dj van dienst: Jasper Wentzel!  


Volg dit event ook via Facebook.
I.s.m. Trefpunt

DJ Jasper Wentzel

Dj Jasper luistert al zijn hele leven naar muziek. Op tien jaar startte hij met het kopen van ontelbare singles en LP's, op veertien begon de opbouw van de CD collectie. Hij kon zijn muzikale passies uitleven via Gonzo Circus, Kinky Star,  Bang! music en [PIAS]. Hij is nieuwsgierig naar obscure cultbands en is ervan overtuigd dat elk tijdperk en elk genre iets goed te bieden heeft. Toch heeft zich zich vooral verdiept in new wave, gitaarnoise, experimentele electronica, jazz en postrock. Ontdekt nieuwe muziek nu vooral via het internet, maar gooide zijn cassettes nooit weg en draait nog altijd het liefst met cd’s en vinyl.

 

Edgar (animo)

Edgar (animo) is een vierkoppige band uit Brussel dat al een hele tijd actief is. Ze hebben reeds drie albums uitgebracht en stellen nu hun nieuwe album Pandide voor dat gereleased is bij het nieuwe label dear.deer.records. Het album werd opgenomen door Pierre Constant (Sweek, La Tentation Nihiliste) en gemixt door Aurélien Auchain (Mountain Bike, June Moan).

Avec Le Soleil Sortant De Sa Bouche (CA)

De laatste jaren is de kraut-funk band Avec Le Soleil Sortant De Sa Bouche uit Montreal uitgegroeid tot een soort van lokale supergroep. De leden zijn al meer dan 10 jaar actief in de experimentele underground rock scene van Montreal, met projecten en bands als Panopticon Eyelids, Pas Chic Chic, Red Mass, Set Fire to Flames en Fly Pan Am. Ondertussen heeft Avec Le Soleil een ijzersterke live reputatie opgebouwd door zachte grooves te combineren met onweerstaanbaar aanstekelijke ritmes.