Big Next: Happyness, Fazerdaze

Big Next
12.05.2017
-
DOK
19:30

€5 in voorverkoop (€6 incl. reservatiekost) / €10 aan de avondkassa
Info over studentenkortingen en UiTPAS 

Happyness liet zich voor het eerst opmerken met hun eigenzinnige kijk op US college rock. Single  "It’s On You" was een instant hit. Het debuutalbum volgde en Weird Little Birthday eindigde meteen in de eindejaarslijstjes van Beste albums van 2014. Het leverde hen een wereldtournee op (o.a. met Dandy Warhols), een NME-award en miljoenen streams op Spotify.

Opvolger Write In verschijnt op 7 april (Moshi Moshi Recordings). Het album laat invloeden horen van o.a. Roxy Music, Randy Newman, Sonic Youth, Interpol en glamrock, jawel. Kort samengevat: knisperende, nonchalante, en schurende popliedjes.

De Nieuw-Zeelandse Fazerdaze (aka Amelia Murray) bracht vorig jaar de single ‘Little Uneasy’ uit, samen met haar self titled EP. Ze beloofde dat in 2017 een debuutalbum zou volgen, en dat was niet gelogen. Op 5 mei is het zover. Haar debuutplaat zal Morningside gaan noemen. 


Volg dit event ook via Facebook 

 

Happyness (UK)

Happiness is a great feeling; Happyness is a great band. De Britse band liet zich voor het eerst opmerken met hun eigenzinnige kijk op US college rock. Single  "It’s On You" was een instant hit.

Fazerdaze (NZ)

De Nieuw-Zeelandse Fazerdaze (aka Amelia Murray) bracht vorig jaar de single ‘Little Uneasy’ uit, samen met haar self titled EP. Ze beloofde dat in 2017 een debuutalbum zou volgen, en dat was niet gelogen. Op 5 mei is het zover. Haar debuutplaat zal Morningside gaan noemen en komt uit bij het gerenommeerde Flying Nun Records. De plaat voelt alsof je met toestemming in het dagboek van Murray kijkt.