Big Next: Morgan Delt, Alpha Whale

Big Next
31.05.2017
-
20:00

€11 in voorverkoop (€12,5 incl. reservatiekost) / €14 aan de avondkassa
Info over studentenkortingen en UiTPAS 

Morgan Delt kwam in 2014 op de proppen met debuutplaat Morgan Delt, een hapklare brok voor mensen met een voorliefde voor de psychedelische rock van de jaren zestig. Pitchfork was er als de kippen bij om het album te omarmen en omschreef het als "a carefully built mosaic of jangly power pop, fuzzed out martian rock, and did-it-myself B-movie soundtracking that dissolves into a melted mess".  

Het leverde Morgan Delt een contract op bij het roemruchte Sub Pop label, dat vorig jaar opvolger Phase Zero uitbracht. Het retrogeluid maakt plaats voor heldere popsongs, maar de psychedelische sound van de jaren '60 is nooit ver weg als je luistert naar nummers als "Some Sunsick Day"

Fans van Jacco Gardner en Mikal Cronin mogen zich bij deze beginnen opwarmen.

Support komt van de Belgische band Alpha Whale. In 2015 kwam hun gelijknamige debuut uit vol dromerige, psychedelische blues. Nu stellen ze u graag de nieuwe EP Ok, Sunshine voor.

Volg dit event ook via Facebook

 

Morgan Delt (US)

Californiër Morgan Delt brengt rock doordrenkt met psychedelische invloeden. In 2013 verbaasde hij vriend en vijand door zijn allereerste tracks op limited edition cassettes te zetten en uit te brengen onder de naam Psychic Death Hole

Alpha Whale

Alpha Whale is een band van Belgische bodem, met leden uit Brugge en Oostende. De band tekende bij het platenlabel 62TV, waar in juni 2015 hun debuutalbum Alpha Whale op uitkwam. Cutting Edge omschreef dit album als  “dromerige, lome surfpop, gedragen door twangy gitaren, licht psychedelische melodieën, duistere zang en goed gedoseerde 'oooh-oohs' op de achtergrond".