The Black Heart Procession plays '1', Sam Coomes

19:00

€18 in voorverkoop (€19,5 incl. reservatiekost) / €21 aan de avondkassa
Op vertoon van je geldige studentenkaart krijg je €3 cash terugbetaald aan de avondkassa! 
Meer info over studentenkortingen en UitPas

The Black Heart Procession werd in 1998 opgericht door de leden van Three Miles Pilots. Ze lieten meteen een onuitwisbare indruk na op de indiescene.

Zanger/gitarist Pall Jenkins en multi-instrumentalist Tobias Nathaniel, de spil van The Black Heart Procession, gingen voor een donkere en meer ingetogen koers. Debuutalbum 1 situeert zich muzikaal tussen de donkere en intieme muziek van artiesten als Scott Walker en de spookachtige muziek van bands als The For Carnation. Het bleek meteen een hapklare brok voor fans van Low, Afghan Whigs en Godspeed You! Black Emperor. 

In de volgende jaren bleven Jenkins en Nathaniel tijdloze, avontuurlijke en steevast briljante klassiekers creëren. Na de split in 2013 keren ze nu terug met een clubtournee om hun debuutalbum 1 integraal te spelen. Deze wil je niet missen.

Support act Sam Coomes kennen we vooral als de helft van het geweldige pop duo Quasi. De andere helft, Janet Weiss, kennen we dan weer als drummer bij Sleater-Kinney. In augustus bracht hij zijn eerste solo debuut "Bugger Me" uit op Domino Records. Meer straffe referenties hebben je niet nodig om ons te overtuigen.

Volg dit event ook via Facebook

The Black Heart Procession (US)

The Black Heart Procession werd in 1998 opgericht door de leden van Three Miles Pilots. Ze lieten meteen een onuitwisbare indruk na op de indiescene.

Sam Coomes (US)

Sam Coomes kun je gemakkelijk omschrijven als een muzikale duizendpoot. Het begon in 1983 al met The Donner Party waarmee hij twee albums releaste. Daarna begon hij een nieuwe band Motorgoat die al snel werd omgedoopt tot Quasi. De band heeft ondertussen al 9 albums onder hun naam waarvan de laatste (Mole City) in 2013 uitkwam.

Glimworm

Glimworm gaat elke zondag tussen 20u en 21u live on air op de Gentse zender Urgent.fm. In de playlist vindt je muziek om bij weg te dromen in de schemer van het weekend. Intense livesessies wisselen met breekbare en mysterieuze tracks. Indie-tunes waar melancholie nooit ver weg is, maar altijd met een lichtpuntje in de duisternis.