Blaudzun, Hulder

26.03.2017
-
19:30

€20 in voorverkoop (€21,5 incl. reservatiekost) / €23 aan de avondkassa
Op vertoon van je geldige studentenkaart krijg je €3 cash terugbetaald aan de avondkassa! 
Meer info over studentenkortingen en UitPas

Na zijn succesdebuut Heavy Flowers, kwam de Nederlandse singer-songwriter Blaudzun al snel met een nieuwe plaat (Promises Of No Man's Land) en bijhorende tour op de proppen. Zijn uitverkochte concert in Vooruit was er eentje om in te kaderen. Met singles als 'Euphoria' kreeg hij het Gentse publiek moeiteloos op zijn hand. 

Begin oktober - 2,5 jaar later - verscheen het volgende album van Blaudzun: Jupiter, zijn vijfde langspeler ondertussen. Jupiter is het eerste deel van een drieluik. Blaudzun brak met zijn gewoonte om voornamelijk solo of met slechts één muzikant te werken en dook met meerdere muzikanten tegelijk de studio in. Johannes Sigmond over de opnames: „Er zijn veel gitaren gesneuveld. Er zat zoveel venijn en frustratie in mij: dat kwam er allemaal uit.”

Op 3 maart 2017 verscheen Jupiter (Part II), en het lijkt al weer een schot in de roos te zijn. Eerder verschenen al de singles Outside the Lights of the City en het nieuwere Press On (Monday's Child), die beide al goed onthaald werden door het publiek.

Live overtuigt Blaudzun altijd. De recente albumvoorstelling in de Botanique was voor HUMO concert van de week. Vrijdag 18 november was hij ook al te gast in het Canvas programma Culture Club. En de man heeft een boon voor België: "In meer algemene zin vind ik het heel prettig dat er in België net wat beter geluisterd wordt, en dat het er ook niet zo vaak over randzaken hoeft te gaan. In Nederland word ik nog altijd in vrijwel elk interview aangesproken op mijn uiterlijk. Tja." Wat wil je nog meer?


Support wordt voorzien van Hulder, een Gentse band die draait rond songwriter en producer Nick Benoy. Hulder zorgt voor catchy nummers met een vleug sixties, bestrooid met confetti van psychedelica en melancholie. Kortom: "Melancholische Rock over manegeur en rozenschijn".

Volg dit event ook via Facebook.

Hulder

Hulder is een Gentse band rond songwriter en producer Nick Benoy, ontstaan aan het einde van 2015. Hulder klinkt als een rocker die pop maakt: catchy nummers met een vleug sixties, bestrooid met confetti van psychedelica en melancholie. Na een jaar aan deelnames en podiumplaatsen op o.a. De Nieuwe Lichting 2016 en Humo’s Rock Rally 2016 zet Hulder 2017 in met een frisse nieuwe bezetting, live show en een debuutsingle genaamd “At the Heart of the Precipice”

Blaudzun (NL)

Blaudzun brak al door in 2012 met zijn derde bejubelde album Heavy Flowers. De singer-songwriter met het ravenzwarte haar werd geboren als Johannes Sigmond, en is één van onze getalenteerde noorderburen. Zijn artiestennaam ontleent hij aan een nogal onbekende Deense wielrenner waarvan hij de naam goed vond klinken. Sigmond wordt wel al eens in één adem genoemd met Bruce Springsteen, Beirut en Arcade Fire. Heavy Flowers leverde hem uitverkochte zalen in binnen- en buitenland en prestigieuze festivalpodia op.