The Body, Uniform

18.05.2017
-
19:30

€13 in voorverkoop (€14,5 incl. reservatiekost) / €16 aan de avondkassa
Info over studentenkortingen en UiTPAS 

"Je hebt intens, intenser en intenst en dan pas de The Body." Zo omschreef Enola The Body na het optreden in Magasin 4 van vorig jaar. Het was naar verluidt van een "onwezenlijk hoog niveau". 

The Body
omschrijven als metal zou de band oneer aandoen. Hokjesdenken is niet aan dit gezelschap besteed. Ze flirten met sludge, doom, metal, industrial én pop. Hun nieuw album No One Deserves Happiness (geprezen door o.a. Pitchfork met een 7,7/10) omschrijven ze zelf als ‘het grofste popalbum allertijden’. Je zou het ook kunnen samenvatten als "een onconventioneel meesterwerk." 

Dat The Body een open geest is een understatement. Ze werkten samen met bands als Thou, Sandworm, Krieg, kropen in de studio met Wrekmeister Harmonies en electronisch producer The Haxan Cloak. Momenteel werken ze ook samen met The Bug (aka King Midas Sound) en grindcore band Full of Hell én tourden ze met Neurosis en Sandworm.

Support act Uniform komt uit de stal van het immer geweldige Sacred Bones Records. Een two-man show, gewapend met een live ritme sectie, geprogrammeerde drums en low-end synths. 


Volg dit event ook via Facebook.

The Body (US)

The Body werd gevormd door drummer Lee Buford en zijn jeugdvriend Chip King in 1999. Al gauw werd duidelijk dat het duo een enorm unieke sound had; de band louter omschrijven als metal zou ze dan ook oneer aandoen. Sludge, doom, industrial én zelfs popinvloeden komen ook zeker en vast aan bod bij dit duo.

Uniform (US)

Uniform is een duo uit New York bestaande uit gitarist Ben Greenberg en zanger Michael Berdan, afkomstig van het immer geweldige platenlabel Sacred Bones Records. Een two-man show, gewapend met een live ritme sectie, geprogrammeerde drums en low-end synths.