BOEKEN TOE! Openingsfeest De Krook

10.03.2017
-
19:00

Alle gratis tickets zijn uitgedeeld! Zo'n ticket garandeert je toegang vóór 23u. Na 23u zijn tickets niet meer geldig en kan iedereen gratis binnen, zolang er plek is.

De Krook opent haar deuren, dat moét u al opgevangen hebben. Maar niet voor we waardig afscheid genomen hebben van het gebouw aan 'de Zuid'! Het wordt een gratis stadsfeest in 5 zalen met dj’s, concerten, speakers' corner, projecties en foodtrucks. Reserveer je gratis tickets, volg ons op Facebook en breng je favoriete boek mee!

Avond (19:00-23:00): zotte projecten, literatuur, concerten, foodtrucks & buitenbar

BeraadGeslagen • Brihang • Christophe Vekeman • Jeroen Olyslaegers • Speakers’ corner • Nerdlab Roadshow • Poëziebordeel • Vaandrager • Boeken Toe Podcast • Foodtrucks & buitenbar 

Nacht (22:00-05:00): dj’s & literatuur die het daglicht niet mag zien

Bafana • Boris Kortom • Catwar & Lilihell • Coolsaet & Co (Rebel Rebel) • Faisal • Jan Ducheyne & Noodzakelijk Kwaad • The Glimmers • Harde Smart • Juice Blenders • Koentje • Porn Georges & Gayrald • Soul Shakers • TLP • Lippstick

Praktisch
Waar? Voormalige hoofdbibliotheek Gent Zuid, Woodrow Wilsonplein
Wanneer? Vrijdag 10 maart, van 19:00 tot 06:00 
Voor wie? BOEKEN TOE verwelkomt iedereen, gratis toegang
Meer info 

Organisatie: Charlatan • Democrazy • Handelsreizigers in ideeën • Kerk
Partners: Paard Van TrojeRed Bull ElektropediaDe KrookStad Gent
Vragen? contact@democrazy.be of 09 223 22 27

 

 

Bafana

Bafana is Mede-host van succesvolle clubavonden Alpha en Quartz. Oprichter van KERK overdag; s’ avonds houdt hij de dansvloer in beweging.

BeraadGeslagen

Lander Gyselinck (STUFF., LABtrio, Kris Defoort Trio, Ragini Trio) en Gentse stadscomponist Fulco Ottenvanger (De Beren Gieren, Stadt, Sh.tg.n) vormen het duo BeraadGeslagen. Een EP is er al, een eerste LP volgt. Ze experimenteren met jazz, avant-garde, elektronica en popliedjes: virtuoos en ongrijpbaar.

 

Boeken Toe Podcast

De podcast Boeken Toe duikt ook op tijdens BOEKEN TOE! Ze voegen een geluidslaag toe. Een project van Heleen Vander Beken, Sharon Slegers, Lies Van Gasse en An-Sofie Bessemans.

Website

Boris Kortom

Electropical dj- en remixproject van Boris Zeebroek (Hong Kong Dong, The Germans). Van classics tot obscure hedendaagse tracks; altijd groovy! 

Soundcloud • Facebook

Brihang

Atypische hiphop uit Knokke. Zijn laatste album Zolangmogelijk is meer poëzie dan macho, en live houdt hij van experiment. Brihang stond dit najaar in een uitverkochte Minardschouwburg.

Christophe Vekeman

Christophe Vekeman draait de sterren en de strepen van de hemel, en danst zich daarnaast hardop een weg doorheen eigen en andermans oeuvre. Voel u ten zeerste uitgenodigd met hem mee te wiegen.

Meer info

Catwar & Lilihell

Catwar&Lilihel,  het Gents dj-duo met liefde voor all things urban (en roze truien en zwarte humor). Ze hebben een indrukwekkend palmares in het Gentse nachtleven.

SoundcloudFacebook

Coolsaet & Co

Coolsaet & Co a.k.a Charlatan’s Rebel Rebel resident dj’s, rock-‘n-roll!

Faisal

Faisal is in sneltempo opgeklommen tot Beste Belgische DJ (Red Bull Elektropedia Awards 2016 https://awards.redbullelektropedia.be). Producer, Stubru-resident, Ideale Wereld-sidekick en ontdekker van verborgen muzikale pareltjes. Grapjas op Facebook, ook wel.

SoundcloudFacebook

The Glimmers

Eén van Gents bekendste exportproducten is The Glimmers, formerly known as The Glimmer Twins, maar dat bleek ook een pseudoniem dat Mick Jagger en Keith Richards graag gebruiken. Na 30 jaar in the game weten ze het één en ander over mensen aan het dansen krijgen. Doorheen de jaren brachten ze talrijke mixes, compilaties of eigen werk uit op befaamde labels zoals !K7, Fabric, Eskimo, R&S, Blue Note etc. Verwacht je aan een explosieve set zoals back in the days!

SoundcloudFacebook

Harde Smart

Harde Smart staat voor het Dj-collectief dat Nederlandstalige luisterliedjes in ere wil herstellen. ‘Het Beste van het Onbekendste’ is hun middle name!

SoundcloudFacebook

Jan Ducheyne & Noodzakelijk Kwaad

Jan Ducheyne & Noodzakelijk Kwaad, bestaande uit muzikanten Teuk Henri (gitaar), Frank P. (drums) en Jef Mercelis (Electronica : Korg-Farfisa), staan garant voor een optreden op het scherp van de snee, vol panache en snedige muziek waar de muzikanten zichzelf graag uitdagen door zich niet vast te pinnen op één of ander genre of laat staan, toonaard. Dit virtuoze vuurwerk wordt gecombineerd met bijtende, buitelende, ritmisch van het blad afdansende teksten die u simpelweg verdient.

Jeroen Olyslaegers

Jeroen Olyslaegerstheaterauteur en schrijver van romans ‘Wij’ (2009), ‘Winst’ (2012) en ‘WIL’ (2016). Hij duikt doorheen de nacht op voor literaire performances.

Twitter • Meer info

Juice Blenders

Nico Juice en Alan Johnson, oftewel de Juice Blenders, lieten Gent in de jaren ’90 kennis maken met drum-‘n-bass. Ondertussen draaien ze alles wat ze goed vinden, zonder beperkingen: van cosmic disco tot oldskool hiphop, van 80’s pop tot rauwe funk, soul of psychedelische rock.

SoundcloudFacebook

DJ Koentje

Een Allround Gentse Feestenkampioen? Wie anders dan DJ Koentje!

Lippstick

Lippstick aka 2ManyTits, het 4-hoofdig vrouwelijk dj-collectief gaat uw hoofd zot maken.

Nerdlab Roadshow

Nerdlab is een open collectief van makers. Ze bouwen installaties en machines, organiseren evenementen en veroveren de wereld. Nerdlab wil met hun Roadshow het Woodrow Wilsonplein vullen met licht- en beeldinstallaties, die projecteren op gevels en schermen. De bib is van iedereen: kunstenaars, beginners en complete leken. Wil je zelf meedoen? Mail marlies@nerdlab.be voor meer info.

Poëziebordeel

Het Poëziebordeel plaatst dichters, of beter gezegd, hun stoute alter ego’s, in het weelderig interieur van een fin de siècle-bordeel. In privé-lezingen geeft elke dichter van lichte zeden zijn of haar meest intieme delen - woorden – bloot in de schemerzone van gedempt licht, sofa’s en chaise longues, terwijl dansers en muzikanten de wachtende klanten vermaken. Kortom: performance art in een liederlijk totaalconcept. Poëzie gedrenkt in een wellustige avond. Poëziebordeel is gewaagd, suggestief en plezierig.

Soul Shakers

Reggae, bass en véél energie: het duo Soul Shakers brengt het beste uit de Jamaicaanse scene tesamen met UK bass. Ze organiseren Lighters’ Up-events, en maakten een docu over Sound System Culture.

SoundcloudFacebook

Speakers’ Corner

Breng een boek mee dat je lief is en lees eruit voor. Wie wil, kan zijn boek wegschenken. De opbrengst is ten voordele van 11.11.11.

TLP

TLP regeert al 3 decennia over Gent met zijn urban music. Je kent hem van zijn wekelijkse radioshow op StuBru, en als resident in Charlatan en Decadence.

RadioshowFacebook

Vaandrager

Vaandrager duikt doorheen de nacht op voor literaire performances.