Brutus, The Guru Guru

13.04.2017
-
19:30

€13 in voorverkoop (€14,5 incl. reservatiekost) / €16 aan de avondkassa
Info over studentenkortingen en UiTPAS 

Leuvense band die bruggen slaat tussen Slayer en Savages, tussen The Smiths en Slowdive.

Postrock, progrock, black metal, hardcore, punk en shoegaze: het trio Brutus is van heel wat (zij het donkere) markten thuis. Drumster en zangeres Stefanie Mannaerts is één en al hartstocht, en haar stem gaat in no time van een lieflijke melodie naar brutaal gekrijs.

In 2014 en 2015 speelde Brutus meer dan 100 kleine en grote shows overal in België: Pukkelpop, Rock Herk, Dour, Boomtown, Glimps, AB Club, Botanique, Trix, ... Debuutplaat Burst werd in Vancouver opgenomen met Jesse Gander (White Lung, Japandroids, ...) en kwam onlangs uit via Hassle Records. Single 'All Along' hoorde je al in Zender op Studio Brussel.


Ook het voorprogramma is een energiebom zonder muzikale grenzen: The Guru Guru, met wie Brutus in 2015 'Troy' van Sinead O'Connor coverde. Hun debuutplaat P C H E W verschijnt op 24 maart. Live gutst de energie van het podium, en balanceert frontman Tom Adriaenssens op het randje van een theatrale psychose. Voor fans van Pere Ubu, Deerhoof en The Jesus Lizard.


Volg dit concert ook op Facebook.

Brutus

BRUTUS is een powertrio dat ontstond in Leuven in 2014 uit bands als Starfucker, Confuse The Cat, The Spectors, ... De eerste vonken bij de ontsteking resulteerden meteen in de energetische en catchy tunes.

The Guru Guru

The Guru Guru is voorlopig nog een van de best bewaarde geheimen in België, zij die ze live al aan het werk zagen zullen begrijpen waarom. De band is een unieke mix van noise en psychotische rock die in de Belgische scene geniet van enorm veel appreciatie. Hun shows zijn daarom ook steeds druk bezocht.

Dj Ridoo

Aka Laurens Smagghe