Eigen Makelij: Safi, Pepe, Porto, Tiewai, Hakim

06.04.2017
-
19:30

€13,5 (€15 incl. reservatiekost) / €16 aan de avondkassa
Iedereen die een ticket heeft, krijgt een exemplaar van Volume 8.
Info over studentenkortingen en UiTPAS

"Het is niet wat ge in huis hebt, maar wat ge er uit haalt." - Nag, 2009

Vanaf 2008 vecht Eigen Makelij voor talent van eigen bodem. Begonnen als onafhankelijk label uit noodzaak. Nederlandstalige hiphop maar wel de hele waaier. Lokale legendes als Safi & Spreej, 2000Wat, Tourist Lemc,DiamantairsTeam PaniniTiewai,... Rijzende sterren als Porto, Hakim, Saalk, Yello...

In 2017 groeien we verder. Het is voor ons al lang duidelijk dat ons land barst van talent en wij hopen dat meer dan ooit te mogen motiveren.

We komen er wel.

Volg dit concert ook op Facebook.

Safi

De ongekroonde koningen van de Nederlandstalige hiphop gingen na hun laatste release ‘Trots’ elk hun eigen weg op. Ze bouwden intussen aan een solo-arsenaal van verse songs.

Pepe

Pepe is al jaren niet weg te denken uit Belgische hiphop met classics als o.a. 'Op De Bank', 'Tanden Bijten' en 'Zwak'. Zijn debuut Planeet Pepe verscheen in 2016 met 'Geen Tijd', 'F*ck De Wereld', 'Straten Van Antwerpen' en de banger 'Horen, Zien en Zwijgen'. Op de 8ste Eigen Makelij compilatie neemt hij de troon op tracks als 'Beter' en zijn solotrack 'We Komen Er Wel'.

Porto

Geïnspireerd door Portugese en West-Vlaamse roots baant Porto gedreven zijn eigen weg. In 2012 verschijnt hij op de radar met 'Droog Verdriet' en wordt hij meteen genomineerd voor Rookie of the year bij de Vlaamse Rap Awards. Vanaf dan is de Vlaamse baas niet meer te stoppen. Een uniek stemgeluid, epische producties en aanstekelijke hooks typeren Porto als artiest. Ondernemend als hij is wordt ook het Euroklik-platform uitgebreid met bijhorende kledinglijn en studio.

Tiewai

Sinds Tiewai bij Eigen Makelij tekende, nam de carriere van de Genkse rapper een hoge vlucht. Met zijn debuut Ilawo speelde hij op alle Vlaamse podia die er toe doen. 5 jaar later staat een vervolg op dat debuut in de steigers. Zijn solotrack ‘Vlieg’ op de 8ste compilatie was een voorsmaakje naar wat er de komende maanden aan komt.

Hakim

Astronaut van de achterstraten of noem hem maar El Kaoutari. De jonge Gentenaar met Marrokaanse roots verschijnt met veel geweld in de scene in 2013. Snel maakt hij naam tot ver buiten zijn geliefde stad. Samen met producer 9illes en zijn gang 9Militia is Hakim steeds op zoek naar een vernieuwend geluid. Emotioneel geladen maar stevig knallende beats ondersteunen zijn harde maar poëtische lyrics.