Homeshake, Aldous RH

11.05.2017
-
DOK
20:00

€9 in voorverkoop (€10 incl. reservatiekost) / €12 aan de avondkassa
Info over studentenkortingen en UiTPAS

Peter Sagar, ex-gitarist van soulmate Mac Demarco, begon als muzikant in verschillende locale bands in het pitoreske Edmonton (Canada) voor hij naar Montreal verhuisde en aan de slag ging als Homeshake. Na twee zelf gereleasete cassettes (The Homeshake Tapes en Dynamic Meditation) en twee bejubelde full albums (In The Shower and Midnight Snack), komt hij naar Gent om opvolger Fresh Air voor te stellen.

Op zijn vorige albums was de muziek van Mac Demarco nooit ver weg. Op Fresh Air slaat Sagar nog meer zijn eigen weg in en combineert hij dromerige pop met downtempo R&B en haalt hij inspiratie van artiesten als Sade, The Band, Broadcast, Prince en Angelo Badalamenti.  

Aldous RH tourde al met Mac DeMarco, Connan Mockasin en Whitney, én vergezelde Warpaint tijdens hun tournee in october / november 2016. Vorig jaar was hij ook te zien op de Main Stage van het Pitchfork Festival ParisZijn debuutalbum komt dit voorjaar uit op Handsome Dad (het label van Jungle manager Sam Denniston). 

Volg dit event ook via Facebook.

Homeshake (CA)

Peter Sagar, ex-gitarist van soulmate Mac DeMarco, begon als muzikant in verschillende locale bands in het pitoreske Edmonton (Canada) voor hij naar Montreal verhuisde en aan de slag ging als Homeshake.

Aldous RH (UK)

Alexander Aldous Robinson Hewett, oftwel Aldous RH, is onder meer bekend van de band Egyptian Hip Hop. Zijn experimentele en psychedelische muziek wordt ook wel beschreven als heldere popmuziek. Verder is zijn muziek zowel opvallend als verleidelijk, en komt zijn duistere karakter sterk naar voren. Zijn debuutalbum komt dit voorjaar uit op Handsome Dad (het label van Jungle manager Sam Denniston).