Lee 'Scratch' Perry + Mad Professor + Pura Vida

15.06.2017
-
19:30

€23 in voorverkoop (€25 incl. reservatiekost) / €27 aan de avondkassa
Info over studentenkortingen en UiTPAS

De legendarische Jamaïcaanse dub en reggaegod Lee 'Scratch' Perry verbaast vriend en vijand, en gaat op zijn 81ste opnieuw op tournee. De excentrieke zanger, performer en producer brengt het fantastische Pura Vida mee als begeleidingsband, en 'partner in dub' Mad Professor.

Pura Vida wordt gezien als Perry's beste backingband van de laatste 15 jaar. Samen brachten ze in 2015 The Super Ape Strikes Again uit. Het album roept herinneringen op aan de analoge '70s, en werd opgenomen in de The Lost Ark studio van Bregt Puraman De Boever. Die weet met zijn band als geen ander Perry te gidsen tussen genie en waanzin. Perry en Mad Professor werken al sinds de jaren '80 samen, en brachten in 2015 nog Black Ark Classics in dub uit.

Wordt het Perry's laatste Belgische concert? Daar speculeren we niet meer over. Vorig jaar overtuigde de combo Perry & Pura Vida nog in een uitverkochte Roma en op Reggae Geel.


Volg dit concert op Facebook.

Lee 'Scratch' Perry (JM)

De legendarische Jamaïcaanse dub en reggae god Rainford Hugh 'Lee' 'Scratch' Perry verbaast vriend en vijand, en gaat op zijn 81ste opnieuw op tournee. Hij begon zijn loopbaan eind jaren ’50 bij Studio One als manusje-van-alles en later als producer. Hij richtte the Ark Studios op, waar hij een enorm aantal platen heeft opgenomen, waaronder Heart of the Congos, wat volgens sommige één van de beste reggae platen aller tijde is, én geproduced.

Pura Vida

Pura Vida is het Gentse reggaecollectief rond zanger & songschrijver Bregt De Boever. Elf muzikanten staan garant voor energieke rootsregga, beïnvloed door Dub, Blues, Ska en Soul.