Lefto & Red Bull Elektropedia present: Jonwayne, Zwangere Guy

Lefto
05.03.2017
-
19:30

€16 in voorverkoop (€17,5 incl. reservatiekost) / €19 aan de avondkassa
Info over UitPas met kansentarief en studentenkortingen

De laatste keer dat Lefto & Red Bull Elektropedia Jonwayne uitnodigden, stond hij naast Madlib en Benji B. Nu keert hij terug, mét nieuwe plaat! 

Jonwayne ging al vrij snel over de lippen als "de nieuwe MF DOOM". Rond 2008 maakte hij voor het eerst naam in Low End Theory, de legendarische club in L.A. die op dat moment een hele nieuwe generatie voortbracht: Flying Lotus, Gaslamp Killer, Nosaj Thing, Kutmah, Daedelus, ... Stones Throw's labelbaas Peanut Butter Wolf merkte hem op en schoof hem een contract onder zijn neus. Na drie ijzersterke cassette's was het in 2013 tijd voor het debuutalbum. LA Weekly en Fact Magazine noemden Rap Album One één van de beste rap albums van 2013. 

Naar aanleiding van zijn nieuw album Rap Album Two dat begin januari uitkwam, doet Jonwayne een Europese tournee, met Democrazy als enige Belgische halte! Begin je al maar op te warmen met de gloednieuwe single 'These Words Are Everything'.

Support act is de Brusselse rapper Zwangere Guy, ook wel bekend van Stikstof.


Volg dit event ook via Facebook.

Jonwayne (US)

Jonwayne is één van de grote beloftes in hip hop en wordt nu al de nieuwe MF DOOM genoemd. Rond 2008 maakte hij naam in Low End Theory, de club in L.A. die op dat moment een hele nieuwe generatie voortbracht: Flying Lotus, Gaslamp Killer, Nosaj Thing, Kutmah, Daedelus, ... Stones Throw's labelbaas Peanut Butter Wolf merkte hem op en schoof hem een contract onder zijn neus.

Zwangere Guy

De Brusselse rapper Zwangere Guy toonde ons al een staaltje van zijn lyrical skills bij Stikstof. Met zijn slow down/chill hip hop, beschouwt Guy zichzelf als een atoom uit een vijfhoekig element dat vernieling zaait en harmonieus verbindt.

As g'et mo weet!

Dj Lefto

Aangesloten bij groten zoals Brownswood, !K7, Stones Throw, Jazzy Sport en Appletree Records, Lefto heeft het ganse Oosterse hemisfeer al op zijn grondvesten doen daveren van Londen tot Tokyo en sprong over de Atlantische Oceaan om zichzelf aan San Francisco en Los Angeles voor te stellen. Als dj, producer, radiomaker (huis-dj bij Studio Brussel) én organisator, ruikt deze kat 'dopeness' van mijlen ver. Hij is een eclectische poppenspeler die het publiek in handen heeft, zonder grenzen noch genade.