Lighters Up: David Rodigan, The Heatwave

Lighters Up
21.04.2017
-
23:00

€15 in voorverkoop (€16,5 incl. reservatiekost) / €18 aan de avondkassa
Info over studentenkortingen en UiTPAS 

Wie een ticket heeft voor Seun Kuti & Egypt 80 eerder die avond mag gratis blijven voor deze party!

David Rodigan mag er dan we uitzien als een bankdirecteur; hij is al 40 jaar de 'top dog in the ganja-scented, bass heavy-athmosphere' van de Britse reggae scene. De iconische dj en radiopresentator met wekelijkse show op BBC2 zorgde in zijn eentje voor de reggae/dancehall revival in de UK, en dat al sinds 1978. 

Live neemt deze levende legende je mee doorheen de geschiedenis van de reggae en dancehall met zijn one man show, maar hij is er zeker niet vies van om ook de nieuwste dubplaten ertussen te draaien.

Ook van de partij: The Heatwave, UK dancehall soundsystem bekend van hun wekelijkse Rinse FM show en populaire party's; Soul Shakers en High Grade.

Lighters Up is het party concept van Soul Shakers, 2 dj's met een sterke focus op de spreiding van Tropical Bass in België. Denk Urban, Tropical, Beat en Bass. In Gent bundelen ze de krachten met muziekclub Democrazy. Ze hosten al party's met onder meer Roni Size, Major Lazer, Shy FX en Kano, en nu voor de tweede keer David Rodigan!

Volg dit evenement ook op Facebook.

David Rodigan (UK)

David Rodigan mag je gerust een levende legende noemen. Hij staat dicht bij de pensioenleeftijd, maar weet precies nog niet van ophouden. De iconische radiopresentator en deejay zorgde in zijn eentje voor de reggae/dancehall revival in de UK.

The Heatwave (UK)

The Heatwave zijn de nummer één als het op feestjes aankomt. Overal waar ze komen is het een non-stop party: pure waanzin en energie zijn gegarandeerd. The Heatwave produceert naar eigen zeggen voornamelijk dancehall, hun sound is dan ook een samenrijging tussen Jamaica en het Verenigd Koninkrijk. Hun sterke compilaties en mixes laten zien hoe dansbaar genres zoals jungle, garage, grime, dubstep en funky zijn.

"We love this music. We want to tell everyone about it"

High Grade Sound

Puppa Keith, General Bob en Svern Farhigh lanceerden in 1999 High Grade Sound, een dancehall collectief die blijft scouten naar jonge talenten.

HGS herken je vooral aan z’n Jamaicaanse reggae dancehall stijl. Twee keer per maand houden ze de befaamde Boomblast feestjes waar 400 dancehall fans samenkomen.

Soul Shakers

Reggae, bass en véél energie: het duo Soul Shakers brengt het beste uit de Jamaicaanse scene tesamen met UK bass. Ze organiseren Lighters’ Up-events, en maakten een docu over Sound System Culture.

SoundcloudFacebook