Omar Souleyman

28.05.2017
-
19:30

€20 in voorverkoop (€22 incl. reservatiekost) / €24 aan de avondkassa
Info over studentenkortingen en UiTPAS 

Omar Souleyman begon zijn carrière halverwege de jaren '90 als muzikant tijdens trouwfeesten. Niemand die toen kon vermoeden dat hij wereldwijd zou uitgroeien tot een cultheld onder club connoisseurs. Souleyman slaat immers een brug tussen traditionele muziek uit het Midden-Oosten en acid house, ook wel Debka genoemd. 

Ondertussen bracht hij al meer dan 500 (!) albums uit met deze extreem aanstekelijke muziek. Goeroes als Four Tet (die zijn debuutalbum Wenu Wenu producete), Modeselektor en Gilles Peterson stonden te popelen om met hem samen te werken. De lovende reacties van de pers liegen er niet om:

The Guardian: “Irresistible, hyperactive electronica” 

Pitchfork: “The music here can compete against any kind of dance music being made right now, and succeed.” 

The Quietus: “When the buzzsaw, ear-piercing keyboards and thumps of the drum machine hit your eardrums, all rationale is rendered futile.” 

Omar Souleyman stond al op iconische festivals zoals Glastonbury en Bonnaroo en mocht zelfs optreden op de ceremonie van de Nobel Vredesprijzen. Hij staat deze zomer ook op Pukkelpop, maar in afwachting zie je hem gewoon bij ons, in de Vooruit! 

Onlangs kondigde Omar zijn nieuwe album To Syria With Love aan, dat zal uitgebracht worden op 2 juni via Mad Decent. Tot dan is het even wachten, maar op 28 mei feesten we er alvast op los!

Volg dit event ook via Facebook.

Omar Souleyman (SY)

Omar Souleyman begon zijn carrière halverwege de jaren '90 als muzikant tijdens trouwfeesten. Niemand die toen kon vermoeden dat hij wereldwijd zou uitgroeien tot een cultheld onder club connoisseurs. Souleyman slaat immers een brug tussen traditionele muziek uit het Midden-Oosten en acid house, ook wel Debka genoemd.  Ondertussen bracht hij al meer dan 500 (!) albums uit met deze extreem aanstekelijke muziek.