St. Grandson: albumvoorstelling, Uncle Wellington

17.05.2017
-
19:30

€10 in voorverkoop (€11,5 incl. reservatiekost) / €13 aan de avondkassa
Info over UiTPAS en studentenkortingen 

St. Grandson stelt zijn gloednieuwe debuutalbum Wildfire voor in het gloednieuwe NEST! De plaat kwam uit op 10 maart bij Universal, en werd opgenomen met Stéphane Misseghers (dEUS, Soulwax) die de band ook live bijstaat. De albumvoorstelling in de AB was een schot in de roos.

Studio Brussel is grote fan van St. Grandson: Benjamin zat bij De Nieuwe Lichting in 2015 en bracht rond die tijd single 'Midnight Swim' uit. 'You Will Find' was hotshot en nu staat 'Growin' Older' in de Afrekening. St. Grandson trad de afgelopen jaren op in de AB en Botanique, op Pukkelpop en op de recentste editie van Eurosonic

Verwacht je aan dromerige maar catchy indiepop, een warme sfeer en zachte gitaarstrums, live met meer tanden dan op de plaat, volgens De Standaard.

Uncle Wellington brengt melancholische folktronica als voorprogramma.

Volg dit concert ook op Facebook.

St. Grandson

Je hebt hem voor het eerst gehoord in februari 2015 als singer-songwriter met de pakkende debuutsingle Midnight Swim nadat hij een van de winnaars werd van De Nieuwe Lichting bij Studio Brussel. 2016 bleek al even vruchtbaar te worden: Benjamin Decloedt tekende bij Universal Music Belgium, loste zijn nieuwe single All Around Us én begon zijn debuutalbum op te nemen.

Uncle Wellington

In schemerzones is waar de magie gebeurt. Geslingerd tussen jazz, hiphop en verhalende folk creëert Uncle Wellington een universum waarin hybride drums zweterig paren met melancholische folktronica. Tussen akoestische pop en analoog experiment. Tussen rauwe poëzie en lieflijke waan.'