Vök, Schaduwland

03.05.2017
-
DOK
19:30

€12 in voorverkoop (€13,5 incl. reservatiekost) / €15 aan de avondkassa
Info over studentenkortingen en UiTPAS

Vök ontstond in 2013 uit de samenwerking met zangeres Margrét Rán en saxophonist Andri Már. Het duo schreef zich meteen in voor een Ijslandse muziekwedstrijd (“Músíktilraunir”), maar hadden één klein probleempje: er waren nog geen nummers. Op enkele weken tijd schreven ze een lading nieuwe songs bij elkaar en speelden hun allereerste optreden tijdens deze wedstrijd. Drie keer raden wie uiteindelijk won... 

Nadien werd gitarist Ólafur Alexander binnengehaald en namen ze EP Tension op, dat verscheen op het Ijslandse indie label Record Records. De dream-pop / indie-electro van Vök bestaat uit dromerige electronica met melodische vocals en saxofonen & gitaarpartijen met een stevige reverb. Het resultaat situeert zich ergens tussen The Knife en The xx tot Poliça en Phantogram

Voorprogramma Schaduwland grijpt terug naar een authentiek gevoel, maar verwerkt duidelijk ook invloeden van hedendaagse, elektronische muziek. Neem wat elementen van The Acid, voeg daar nog een beetje Sigur Rós aan toe en je bekomt de muziek die Schaduwland serveert.

Melancholie en mysterie, gegoten in ijzersterke songs die je doen wegdromen vanaf de eerste minuut. 


Volg dit event ook via Facebook.

Vök (IS)

De IJslandse band Vök is een samenwerking tussen zangeres Margét Rán en saxofonist Andri Már. De naam van de band is naar eigen zeggen een IJslands woord dat wordt gebruikt om iets te beschrijven en dat niet echt een equivalent heeft in een andere taal.

Schaduwland

Schaduwland is het slaapkamerproject van Frederik Poisquet en Jelle Hermans dat recent het daglicht zag. Ontstaan uit de behoefte eindelijk naar buiten te komen met ideeën die tot nog toe enkel in een donkere slaapkamer zijn blijven hangen. 

Hun eerste single 'Melody for the Sun' klinkt schemerachtig en mysterieus. Warme, volle klanken die een melancholische atmosfeer met zich meedragen. Folk noir met subtiele toetsen elektronica.