Waar Is Ken?, Stefan Dixon

26.04.2017
-
20:00

€12 in voorverkoop (13,5 incl. reservatiekost) / €15 aan de avondkassa
Info over UiTPAS en studentenkortingen

Al sinds 2014 doorbreekt Waar Is Ken? het taboe op hippe Nederlandstalige muziek. Wie al eens van Bazart of Brihang hoorde, weet dat het aan het lukken is.

Twee jaar na de voorstelling van hun eerste album Dwaaltuin verrast de Izegemse band opnieuw met digitaal mos, dit keer van op de stoeprand van het drukke stadsleven: tweede album Rafelrand komt uit op 31 maart op hun eigen label. Single 'Hemelwater' bevat de kenmerkende WIK?-grooves, ondergedompeld in een bad vol welgemikte woorden. Beluister hier alle nummers van de plaat.

Via vi.be zochten en vonden we een support act voor dit concert. De Zuid-Afrikaanse singer/songwriter Stefan Dixon zal de avond openen met akoestische pop/folk. Je kent hem ongetwijfeld van zijn Gorki-cover 'Mia' of zijn single ‘Vir Nou, Voor Nu’ met Klaas Delrue (Yevgueni).

Volg dit concert ook op Facebook.

Waar is Ken?

Waar is Ken? was de afgelopen drie jaar bijna dagelijks te horen op de radio. Een tiental singles haalden de rotatie op Radio1 en sommige scoorden hoog in de VOX-hitlijst. Na de vele dagelijks airplay van Woordenstroom op Eclectic 24, het onvolprezen radiokanaal van KCRW (Californië), volgden nog een vijftal nummers op hun playlist.

Stefan Dixon (ZA)

Vraag aan elke Zuid-Afrikaan of ze Stefan Dixon kennen, en het antwoord zal hoogstwaarschijnlijk ‘ja’ zijn. De singer/songwriter speelde op talloze festivals, maar ook concertzalen en zelfs vieze kroegjes zagen hem al komen. In 2010 waren de nummers op zijn album For No Apparent Reason niet weg te denken van de Zuid-Afrikaanse radio’s.