Clap! Clap!

Clap! Clap! aka Cristiano Crisci is een Italiaans producer en performer en heeft er al een turbulente muziekcarrière op zitten. Hij startte zijn carrière midden jaren ’90 als rapper. Hij ontwikkelde een stevige interesse in elektronische muziek, met A Smile For Timbuctu als resultaat. Daarna vond Crisci dat het tijd werd om het solo te gaan proberen onder de naam Digi G’Alessio. Eén van de EP’s die hij met dit project opnam, Ivory EP, was aanleiding tot het ontstaan van het huidige Clap! Clap!. Crisci combineerde hierop Afrikaanse samples met energieke drums. Deze innovatieve sound trok de aandacht van het Britse label Black Acre, met wie Crisci sindsdien samenwerkt.

Clap! Clap!'s debuutalbum Tayi Bebba kwam er in 2014. Paul Simon ontdekte het via zijn zoon, en stelde voor om te helpen met het volgende album. A Thousand Skies kwam uit midden februari 2017 op Black Acre. Guestvocals zijn van de Zuid-Afrikaanse folk zanger Bongeziwe Mabandla, John Wizards en OY.

Clap! Clap! exploreert Afrikaanse ritmes en verwerkt die in moderne muziekgenres als proto disco, jungle house, ghetto electro en hiphop. Het resultaat een boeiende zwerftocht langs muzikale eilandjes en een regelrechte aanslag op de dansvloer.