Nattali Rize

Nattali Rizze is zeker geen nieuwkomer in de muziekwereld. Als frontwoman van de Australische Reggae/Roots band Blue King Brown heeft ze al een heel aantal singles en albums op haar repertoire. Daarbovenop is ze ook nog eens een sociaal activiste en dat hoor je maar al te duidelijk in de teksten van haar nummers. Met nummers zoals 'All Nations' en 'Rize Up' wagen ze zich soms aan politiek gevoelige kwesties. Met die geweldige beats en inspirerende teksten krijgen ze altijd hun publiek samen.

Al ruim 10 jaar staat ze op het podium met haar verschillende muzikale projecten, ervaring genoeg als je het ons vraagt. Dat podium heeft ze ondertussen al gedeeld met legendarische namen zoals Damian Marley, The Cat Empire, Powderfinger...

In 2015 ging ze nieuwe muzikale horizonten gaan verkennen en dit deed ze in de vorm van een nieuw soloproject. Samen met het Jamaicaanse drum'n'bass duo NOTIS trok ze de studio in met haar eerste EP New Era Frequency als resultaat. Met haar nieuwe muzikale project gaat ze terug resoluut voor krachtige teksten en 'positive vibrations'. Sociaal activisme zit als een rode draad doorheen de EP.

« For me it’s not just about playing music that sounds nice. It’s not just for fun: it’s about being part of amovement, shifting perception and helping to amplify pathways to higher consciousness. Music is a powerful force toward this realization when used in such a way… »

Deze lijn zal zeker doorgetrokken worden in haar volgende plaat, Rebel Frequency, die zal uitkomen in maart 2017. Binnenkort staat ze in de Vooruit met Protoje om haar boodschap te verkondigen.

One love, one heart!