Nieuw!

Wand | 20.06 | DOK

Fans van Thee Oh SeesTame Impala en Ty SegallWand komt naar ons land! Dit kwartet uit Los Angeles serveert al een aantal jaren beestachtige psych-rock en fuzzriffs met invloeden uit filmsoundtracks, progressieve rock, sixties psychedelica, acid funk, glam rock en Britse folk. Wand heeft door de jaren heen een stevige live-reputatie opgebouwd: onberekenbaar, dynamisch en altijd in your face. Verplichte kost!

Opgelet!

Vanaf maandag: nieuw circulatieplan in Gent!

Vanaf maandag 3 april treedt het nieuwe Gentse circulatieplan in werking.
Ons devies: kom met de fiets*, het openbaar vervoer, te voet, of parkeer je auto buiten de stad in een Park & Ride-zone. Wie toch met de auto de stad in wil, plant zijn route best vooraf, of gebruikt een online app zoals Google Maps, Here of Waze. Vermijd niet-geupdatede gps-toestellen. Voor Tom Tom zal een update beschikbaar zijn, die je vanaf 3 april zelf moet installeren.

Hier lijsten we de bereikbaarheid van onze zalen op. 

Vooruit, Minard (wegbeschrijving - meer info) en Handelsbeurs (meer info) bevinden zich in zone 3 (KROOK), bereikbaar vanaf de Kortrijksepoortstraat.

Charlatan en Trefpunt bevinden zich in zone 2 (PORTUS GANDA), te bereiken via Dampoortstraat of Keizer Karelstraat

De Centrale bevindt zich in zone 1 (TOLHUIS), te bereiken via de Ring.

Kompass Klub ligt buiten het centrum.

*Pas met de fiets wel op in de voetgangersstraten tussen 11-18u.

Nieuw!

Aftrap De Beloften 2017: Lip Service, Hulder | 27.04 | Charlatan

Vanaf 27 april kunnen bands zich inschrijven via vi.be voor de 14de editie van De Beloften; het gerenommeerde Gentse muziekconcours. Naar gewoonte wordt ook dit jaar afgetrapt in Charlatan met gratis concerten van van de winnaars van vorige editie: Lip Service, de nieuwe gedaante van Momma Said So (waarover later meer) en publieksprijswinnaar Hulder.

Aansluitend is er een gratis Rebel Rebel party: rock & roll!

Gezocht!

Hart Boven Hard zoekt vrijwilligers!

Op 7 mei wil Hart Boven Hard letterlijk op tafel kloppen. Doel is om de langste tafel ooit te bouwen uit recuperatiemateriaal tijdens hun derde Grote Parade, en jij kan daarbij op twee manieren helpen! Zo betaal je met een gift van € 20 één meter tafel. Maar je kan je ook opgeven als tafelbouwer. Kom alleen of met een groep vrienden … en neem een vijsmachine mee.
We maken er samen een onvergetelijke Parade van!

Nieuw!

Lee 'Scratch' Perry + Mad Professor + Pura Vida | 15.06 | Vooruit

De legendarische Jamaïcaanse dub en reggaegod Lee 'Scratch' Perry verbaast vriend en vijand, en gaat op zijn 81ste opnieuw op tournee. De excentrieke zanger, performer en producer brengt het fantastische Pura Vida mee als begeleidingsband, en 'partner in dub' Mad Professor

Wordt het Perry's laatste Belgische concert? Daar speculeren we niet meer over. Vorig jaar overtuigde de combo Perry & Pura Vida nog in een uitverkochte Roma en op Reggae Geel.

Nieuw!

Honne | 21.05 | Charlatan

Het Britse duo Honne maakt naar eigen zeggen smooth pop, oftewel electronische slaapkamerpop met soulvolle grooves. In 2016 brachten ze debuutalbum Warm On A Cold Night uit. Met singles ‘Gone Are The Days’ en ‘Someone That Loves You’ (ft. Izzy Bizu) hebben ze alvast hun eerste megahits binnengehaald. Ook met hun liveshow maakten ze vorig jaar grote indruk op festivals als Dour en Eurosonic. Tijd dus voor een optreden in Gent!

Nieuw!

Record Store Day 2017 | Nieuwe namen: Biezen, BLOW Trio, Fulco Ottervanger, ID!OTS, Tsar B, Pura Vida, Zimmerman

Op 22 april gaat wereldwijd Record Store Day door, feestdag van de onafhankelijke platenwinkel. Na prachtige edities de voorbije 6 jaren is Record Store Day een vaste waarde geworden in Gent. In het café en vroegere bespreekbureau van Vooruit starten om 12u00 13 gratis optredens van Biezen, BLOW Trio, Fulco OttervangerHet Zesde MetaalID!OTSKranklandTsar BMannGoldMauroPura VidaTaminoWwwater en ZimmermanOok zullen er door Music Mania exclusieve releases verkocht worden.

Hou recordstoreday.bevooruit.bemusicmaniarecords.bedemocrazy.be
en vinylfrontier.be in de gaten!

Nieuw!

Orchestre Poly-Rythmo de Cotonou | 22.06 | DOK

Laat je onderdompelen in de tropische sound van Orchestre Poly-Rythmo de Cotonou, al 60 jaar de aanvoerders van de West-Afrikaanse voodoofunk. Met meer dan honderd opnames en vijfhonderd nummers hebben ze een enorme catalogus, en een onklopbare reputatie in West-Afrika.

Sinds 2010 ontdekt ook West-Europa Orchestre Poly-Rythmo de Cotonou. Zo speelde een aantal groepsleden van Franz Ferdinand mee op Cotonou Club, het eerste album in meer dan 20 jaar. 'Essential listening' volgens Gilles Peterson, wij voegen daar graag 'onvermijdelijk dansbaar' aan toe!

Nieuw!

Big Next: Priests, The Courtneys | 29.05 | Trefpunt

Punk! Met lak aan alles en fantastische nummers! Priests doet het allemaal zelf, zoals het een punkband betaamt: een eigen platenlabel Sister Polygon Records, waar ook werk van Sneaks en Downtown Boys op verscheen. Een debuutalbum dat jaren kostte eer het helemaal juist zat; hun timing kon niet beter.  The Courtneys heeft een echte 90’s sound. Deze dames tourden reeds met Tegan and Sara en Mac Demarco, maar vonden het nu hoog tijd voor een Europese Tour die zeker en vast niet te missen is. 

Nieuw!

Big Next: Mannequin Pussy | 15.06 | Charlatan

Mannequin Pussy gaf ons vorig jaar een 17 minuten durende dreun met debuutalbum Romantic. De mengelmoes van hardcore, pop-punk, shoegaze en grunge kreeg overal laaiend enthousiaste recensies. In mei begint Mannequin Pussy aan een Europese tournee, waarbij ze langs de grote festivals mogen passeren. Voorlaatste halte: Charlatan!