Nieuw!

Liz Aku, Froze: release concert

Soulartieste Liz Aku en Gentse rapper Froze delen het podium op 20 mei, in NEST.

Nieuw!

Little Dragon | 17.11 | Vooruit

Het gaat Little Dragon voor de wind. De dromerige elektro/triphopband uit Gothenburg (Zweden) werd een household name sinds hun samenwerking met Gorillaz op Plastic Beach in 2010. De groep kreeg een Grammy-nominatie voor haar vierde album, Nabuma Rubberband (2014), was in 2016 alomtegenwoordig als guest op 99.9% van Kaytranada's en And The Anonymous Nobody van De La Soul, en bracht net haar vijfde album uit.

Nieuw!

Stefan Dixon is support bij Waar Is Ken?

Via vi.be zochten en vonden we een support act voor het concert van Waar Is Ken? De Zuid-Afrikaanse singer/songwriter Stefan Dixon zal de avond openen met akoestische pop/folk. Je kent hem ongetwijfeld van zijn Gorki-cover 'Mia' of zijn single ‘Vir Nou, Voor Nu’ met Klaas Delrue (Yevgueni).

Groot nieuws!

Oude stadsbib wordt creatieve ruimte NEST tot eind 2017

Van midden mei tot eind 2017 wordt de oude stadsbibliotheek op het Gentse Zuid N.E.S.T. Vijf beheerders - Timelab, KERK, Democrazy, TOTUM en NUCLEO - zullen samen met de meer dan 30 bewoners een creatieve invulling geven aan dit fantastische gebouw.

Democrazy doet waar we goed in zijn: concerten organiseren! Staan al in de agenda:

  • St. Grandson en Uncle Wellington, 17.5: ex-Nieuwe Lichtingband stelt debuutplaat Wildfire voor.
  • Spiral Stairs, 15.10: Scott Kannberg vindt zijn nieuwe plaat, Doris And The Daggers, één van zijn beste ooit, en dat kan tellen voor iemand die bij Pavement, Preston School of Industry en Broken Social Scene speelde. 
  • The Lemon Twigs, 8.11: retro psychedelische poprock van twee Amerikaanse broers, die op Coachella Todd Rundgren meebrachten en geen maat kennen. De toekomst is hier!

Lees meer

Zot!

Dit weekend bij Democrazy ...

Vrijdag serveert PVT mathrock, duistere synthwave en postpunk. "Yeasayer gone Bladerunner"!
Seun Kuti, jongste zoon van, brengt afrobeat quoi! Met een ticket voor dit concert mag je gratis blijven voor Lighters Up ft. David Rodigan & The Heatwave nadien! Levende legende David 'Ram Jam' Rodigan en The Heatwave staan klaar voor een stevig feest.

Zaterdag krijg je in Vooruit tussen 12u en 18u gratis optredentjes van elf bands in het kader van Record Store Day: Het Zesde Metaal, Mauro, WWWater, Tamino, Krankland, Manngold, Biezen, BLOW Trio, Fulco Ottervanger, ID!OTS, Tsar B, Pura Vida en Zimmerman.
's Avonds vult Lefto 2 zalen in Kompass met hiphop, UK garage en stevige house. Wie voor 21u komt, mag gratis binnen en krijgt er de Belgische Lefto In Transit-aflevering bovenop. Party!

Op zondag zijn er twee uitverkochte shows van DIY-hiphopartiest Russ en het Brusselse Beatsforbeaches.

Dinsdag verwelkomen we Protoje, ook wel gekend als de meest toonaangevende en belangrijkste reggae-artiest van zijn generatie!

Nieuw!

Spiral Stairs (met Scott Kannberg van Pavement) | 15.10 | secret location

Scott Kannberg is zanger en gitarist bij Pavement, lid van Preston School of Industry en invaller bij Broken Social Scene. Toch vindt hijzelf - samen met Q magazine - zijn nieuwste album één van zijn beste ooit. Doris And The Daggers (Domino) is de opvolger van The Real Feel (2009) onder het alias Spiral Stairs. Het is een sprankelende popplaat geworden, met hulp van Matt Berninger (The National), Kelley Stolz en leden van Broken Social Scene.

'Een feest voor wie van weerbarstige college-gitaren, recht voor de raapse punkarrangementen en tot ver buiten het welvoeglijke meanderende vocalen houdt', vindt Humo.

Nieuw!

Royal Trux | 07.06 | DOK

Jennifer Herrema (zang) en Neil Haggerty (gitaar) zijn na 17 (!) jaar terug met een gloednieuw album dat je kunt verwachten op 16 juni bij Drag City, Platinum Tips + Ice Cream. Ze deelden alvast een liveversie van 'Sometimes', dat eerder al verscheen op hun titelloze album uit 1992. (Her)ontdek de legende live 7 juni op DOK.

Nieuw!

The Lemon Twigs | 08.11 | Secret Location

Twee tieners die anno 2017 retro psychedelische poprock à la Foxygen creëren: The Lemon Twigs klinken retro én fris. Hun kledingstijl doet denken aan David Bowie; ze halen muzikale inspiratie bij pakweg Syd Barrett, The Kinks, Queen en The Beach Boys, zónder passé te klinken.

Afgelopen weekend brachten ze op Coachella niemand minder dan Todd Rundgren mee. Glastonbury, Bonnaroo, Lollapalooza en Dour zitten er nog aan te komen. Bij ons verkochten ze al de Botanique en de AB Club uit (BRDCST festival) met de voorstelling van hun debuutalbum Do Hollywood (4AD), dat op een waterval aan goede reviews mocht rekenen. Check singles 'As Long As We’re Together' en 'I Wanna Prove To You'.

Nieuw!

St. Grandson: albumvoorstelling

St. Grandson stelt zijn gloednieuwe debuutalbum Wildfire voor op een geheime locatie! De plaat kwam uit op 10 maart bij Universal, en werd opgenomen met Stéphane Misseghers (dEUS, Soulwax) die de band ook live bijstaat. 

Nieuw!

PSYCH OVER 9000: MIND RAYS MAAKT LINE-UP COMPEET | 24.05 | CHARLATAN, AFSNIS, TREFPUNT, VIDEO

Mind Rays bracht op 24 maart Nerve Endings uit en de reacties zijn niet van de poes. 'De meest verschroeiende partyplaat van het jaar' (enola), 'vlekkeloos evenwicht tussen energie en luisterbaarheid' (Indiestyle), mét fantastische hoes.

Check single 'Demuie', een van de prijsbeesten van de plaat volgens Cutting Edge

Mind Rays maakt de line-up van Psych over 9000 compleet. Op dit nieuwe festival tonen 10 bands op 4 podia alle hoeken van de psychedelische rock. Omdat dat nu eenmaal een genre is dat pas op een podium écht tot zijn recht komt.

De capaciteit is beperkt!