Over Democrazy

Vzw Democrazy is een Muziekclub met activiteiten op een aantal plaatsen in de stad Gent. Democrazy is momenteel actief in Kunstencentrum Vooruit, café Charlatan, concertzaal Handelsbeurs, Minardschouwburg, tijdelijke invulling DOK, intercultureel muziekcentrum de Centrale, concertzaal Trefpunt, KASKcinema, stadstheater NTGent en Kompass Klub.

Als rondreizende muziekclub wil Democrazy een kwalitatief aanbod creëren van pop en rock in de ruimste zin van het woord. Daarbij komen genres in beeld als hiphop, dubstep, drum 'n' bass, pop, alternatieve rock, folk, elektronica, metal, dance, funk, soul, reggae, ...

Democrazy is ook mede-organisator van De Beloften, pop- en rockconcours voor Gentse bands. Naast concerten en party's is Democrazy medestichter van DOK, een tijdelijke creatieve invulling aan de dokken in Gent. Democrazy programmeert er voornamelijk concerten.

Democrazy is erkend en gesubsidieerd binnen het Kunstendecreet en ontvangt steun van de Stad Gent. Partners en sponsors zijn Studio Brussel, Focus Knack, De MorgenClubcircuit, Red Bull Elektropedia.