DOK

Vzw Democrazy is medestichter van DOK. In het dagelijkse leven is het ook een muziekclub met activiteiten op een aantal plaatsen in de stad Gent. Democrazy is voornamelijk actief in Kunstencentrum Vooruit, Charlatan, Handelsbeurs, Minardschouwburg, de Centrale en White Cat. En DOK dus.

Als rondreizende muziekclub wil Democrazy een kwalitatief aanbod creëren van pop en rock in de ruimste zin van het woord. Als vanzelfsprekend komen daarbij genres als hiphop, pop, rock, elektronica, dance, funk, soul, reggae, … in beeld.

Als DOKbewoner zal Democrazy in 2016, zoals ieder jaar, concerten programmeren op DOK. Meer nog: uitzonderlijk biedt Democrazy dit jaar al zijn concerten op DOK aan voor 5€ per ticket. Ze kunnen enkel gekocht worden op DOK zelf (in de kantine) en zijn verkrijgbaar tot de avond voor het concert én zolang de voorraad strekt. Check onze agenda en laat je gaan!

In de zomervakantie (juli-augustus) vindt de tweede editie van Chillen & Grillen plaats, de ideale manier om in een idyllische setting te ontspannen met je vrienden. Zomeren in Gent, met het strand, de prachtige skyline van DOK, dj’s, bands en de ondergaande zon als uniek decor.


    

 

2015 

Ook in 2015 programmeerde Democrazy als DOKbewoner concerten. Daarnaast vond de eerste editie van Chillen en Grillen plaats. Dat is op zaterdag en zondag in de zomervakantie met je vrienden te ontspannen in een idyllische setting te ontspannen. 

Concerten in 2015: Underdope, A Fish Called Louis, The Spectors, I Will I Swear, East India Youth, Low Roar, Waxahatchee,...

2014

Als DOKbewoner programmeerde Democrazy in 2014, zoals ieder jaar, concerten op DOK. Maar er werd ook afgeweken van het vertrouwde pad. Op 25 mei organiseerde Democrazy samen met DOK een verkiezingsmarathon: in DOKbox kon je heel de dag de verkiezingen op groot scherm volgen.

En er was FC DOK: van 12 juni tot 13 juli zond Democrazy alle matchen van het WK Brazilië uit in de gezellige setting van DOKkantine en DOKbox. Mét catering en muzikale omkadering. Voor meer info, klik hier.

Concerten in 2014: Chad Vangaalen, Jack Parow, Shearwater, Chantal Acda, Byron Bay, Black Milk,...


PRAKTISCH 

DOKsite:
Splitsing Koopvaardijlaan – Afrikalaan
9000 Gent
info@dokgent.be

Post bestemd voor DOK stuur je naar:
Minnemeers 4
9000 Gent

DOK ligt op fiets- en wandelafstand van het Gentse stadscentrum, via de Bataviabrug kan je DOK te voet of met de fiets via Dok Noord bereiken (de overkant van het water). DOK is ook vlot bereikbaar met het openbaar vervoer:

Bus 6 van De Lijn stopt vlak bij poort 1, aan de DOKkantine. Op- en afstappen kan je aan de halte ‘Koopvaardijlaan’. De dienstregeling kan je hier online bekijken.

Vanaf de Gentse Feesten kan je ook rekenen op bus 5, die stopt aan de overkant van het Handelsdok aan de halte ‘Dok Noord’ in de Doornzelestraat. Via de Bataviabrug kan je DOK bereiken. De dienstregeling van bus 5 vind je hier.

Met de trein is DOK het makkelijkst bereikbaar vanuit station Gent-Dampoort, dat ligt op 5 minuten wandelafstand van DOK. Hier kan je je treinreis online plannen.

DOK is elke zondag open van 11u – 22u. De DOKbewoners openen DOK ook op andere dagen (voor meer info hierover raadpleeg je best de agenda).