Flip Kowlier

Flip Kowlier mag je zonder omwegen een  Belgisch muziekicoon noemen. Zonder hem waren tientallen jonge bands niet opnieuw in hun eigen taal, vaak het dialect, gaan zingen. 

In 2001 verbaasde de drijvende kracht achter 't Hof van Commerce en Ertebrekers vriend en vijand met de release van het album Ocharme Ik (met hits als ‘Welgemeende’ en ‘Min Moaten’).  In 2004 volgde In De Fik, waarvan het titelnummer een van de meest gedraaide songs in 2005 werd. 2007 maakte hij zijn meest persoonlijk en romantische plaat, samen met gasten als Gabriel Rios en Isolde Lasoen, op De Man Van 31.  Ook de daaropvolgende soloplaten Otoradio en Cirque. De avonturen van W.M. Warlop’ sloegen in als een bom. 

Na negen jaar is Kowlier terug met zijn zesde soloalbum. In het gezelschap van zijn vaste band maakte hij September, een album waarin hij terugkeert naar zichzelf en het soort "nostalgie over dagen die nooit meer terugkomen" etaleert. Het album komt op 22 april uit. De lichtvoetige titeltrack doet alweer het beste vermoeden. 

Flip Kowlier(BE)

Flip Kowlier is moeilijk in één vak te stoppen. Door de jaren heen bewees de sympathieke West Vlaming dat hij zowat elk genre aankan: van folk, pop en country tot gitaargeweld, hip hop en zelfs reggae

Lees meer

Videos

Flip Kowlier
Deuren
21:00
Voorverkoop
€ 20
Avondkassa
€ 24

De ticketverkoop start op vrijdag 18.2 om 10u