The Heavy Heavy

The Heavy Heavy is een Britse band die een frisse wind blaast door het hedendaagse rocklandschap met een mix van tijdloze rock & roll, psych-pop en soul. Georgie Fuller en William Turner richtten de band op in 2019 en combineren hun uitgebreide muzikale achtergronden in een sound die doet denken aan legendes als Jefferson Airplane, The Mamas & The Papas en The Rolling Stones. Het duo’s debuut-EP Life and Life Only kreeg lovende kritieken van onder andere NME en The Guardian en bevatte hits zoals "Miles and Miles" en "Go Down River", waarmee ze meteen de aandacht trokken van zowel pers als publiek.

Na uitverkochte shows in steden als New York en Chicago en optredens op grote festivals zoals Bonnaroo en Newport Folk Festival, keert de band nu terug met hun langverwachte debuutalbum One Of A Kind. Dit album bouwt voort op hun herkenbare sound, maar toont een ruigere en meer uitgesponnen kant met invloeden van de Britse rocktraditie. 

The Heavy Heavy staat garant voor een meeslepende, nostalgische trip die toch jong en vernieuwend aanvoelt. Reken op een energieke show vol krachtige vocals, gelaagde harmonieën en een meeslepende mix van grooves en melodieën.

Powered by Lotto.

The Heavy Heavy

The Heavy Heavy blijft trouw aan hun missie: het creëren van muziek die klinkt als de favoriete platen uit je jeugd, maar met een frisse, hedendaagse twist.

Lees meer
    The Heavy Heavy
    Koop tickets
    Deuren
    19:30
    Voorverkoop
    € 24
    Avondkassa
    € 27

    Ticketverkoop start op 30 augustus om 10u00.