Mugwump(BE)
Al meer dan twee decennia lang is Brusselaar Geoffroy, aka Mugwump, actief als dj, en producer. Zijn muzikale invloeden zijn zeer divers en gaan van 80's pop tot EBM, dub, film scores, industrial, new-beat, disco & techno. Naast een top-dj is hij bovendien organisator van de sublieme Leftorium parties, altijd een garantie voor een wild nachtje Brussel. Daarbovenop runt hij sinds kort ook nog eens zijn eigen label: Subfield.
Geoffroy groeide op tijdens de hoogdagen van de New Beat in de late jaren ’80. Wanneer hij later (in het begin van de 90’s) zelf begon te dj’en veranderde zijn smaak samen met de tijden naar acid house, house en techno. Zijn leven wisselde toen vooral tussen thuisland België en party-eiland Ibiza. In 1996 vestigde hij zich echter in België toen hij de kans kreeg om de Leuvense Food Club uit te baten. Onder zijn leiding groeide de nachtclub uit tot een icoon: het werd een van de belangrijkste spelers binnen het Belgische nachtleven en verwierf internationale faam.
Nadat hij jaren lang zijn clubtracks uitbracht bij labels als Kompakt, R&S en Permanent Vaction, richtte Geoffroy in 2014 zijn eigen label (Subfield) op. En het is hierbij dat Mugwump’s debuutalbum Unspell in 2015 werd uitgebracht. Verwacht je ook hier aan een mix tussen van indie en electronica, met invloeden uit onder andere kraut, EBM, new beat en new wave tot funk, disco en pop. Live wordt Geoffroy versterkt door een live-band, met o.a. Stephane Fedele op bass, DC Salas & Mugwump op machines and Raphael "Lee" Absolonne (Spookhuisje) op guitaren & vocals. De plaat kreeg lovende reacties uit verschillende hoeken. Zo schreef Pitchfork: “There's a vintage feel in both sound and rhythm, but something about it's so goddamned urgent and huge that it just sounds, well, timeless.”
Eind maart dropt Mugwump zijn tweede langspeler: Drape (Subfield/V2). Meer gitaren, minder electronica deze keer, maar zoals altijd: steengoed. Ook Indiestyle deelt onze mening: "Een gewaagde plaat die de wetten van conformiteit, liedstructuur en toegankelijkheid negeert en een groep die volop voor evolueren kiest, moeten zeker een kans krijgen."