Falling Man cd-voorstelling, Vitas Guerulaitis

Op 22 november 2013 stelt Falling Man zijn titelloos debuutalbum voor in Charlatan. Dat wordt uitgebracht op Matuchek Records en verschijnt tegelijkertijd op Vynilla Vinyl, het label verbonden aan de Gentse platenzaak Vynilla.De voorganger van het album is de EP Hordes of the Battered die in 2011 werd uitgebracht. Deze EP getuigde van een staaltje vuilbekkend gitaargeweld wat in de pers werd omschreven als volgt: 'mokerende drums, gekartelde gitaren en Louwycks vocaal dat snijdt, briest, blaft en zalft. Verder geen reutels.' De opvolger hiervan belooft alvast nóg strakker en melodischer te worden. Het bewijs hiervan is al te horen in de eerste single 'Liars', die het album met een donkere en vettige toon voorstelt aan het publiek.Spilfiguur van de band is nog steeds acteur-danser-performer Sam Louwyck, bekend van o.a. Rundskop, Ex-Drummer, Le Monde Nous Appartient en daarbij is hij ook nog de fameuze 'windman' in Tom Barman's Any Way The Wind Blows.De sound van het nieuwe album wordt verzorgd door Wouter Vlaeminck (Tomàn) en Peter Van De Veire (The Yellow Tape) en werd volledig op band opgenomen met een duidelijke signatuur van Vlaeminck die Falling Man's livekracht perfect wist te vertalen naar het vinyl.Het is dan ook niet meer dan logisch dat Falling Man ook kan bogen op een stevige livereputatie; getuige daarvan zijn de supports voor bands als The Horrors, Blurt en Caspar Brötzmann Massaker. En binnenkort ook hun CD-voorstelling in Charlatan! Niet te missen!Voorprogramma van dienst is de Brusselse band Vitas Guerulaitis. Een label is er niet makkelijk op te plakken want dit onverwacht trio brengt een mix van punk en jazz in een jasje van noisy gitaarriffs en psychedelische kraut rock. Deze alles behalve alledaagse combinatie zal er dus zeker voor zorgen dat jullie brein op z'n kop gezet wordt!Plaatjes worden verzorgd door DJ Slammy!Volg dit event ook via Facebook!

Vitas Guerulaitis

Vitas Guerulaitis bestaat uit drie Franse activisten die in Brussel hun gezamelijke toevluchtsoord vonden. Men zou verwonderd kunnen zijn over hoe dit vreemde trio ontstaan is. David Costenaro, de...

Read more

Falling Man(BE)

De Gentse band Falling Man staat voor afgekloven rock met twee alles versplinterende gitaren, regelmatig voorzien van een portie noise.

Read more
Falling Man cd-voorstelling, Vitas Guerulaitis
22.11.13