Yuko: cd-voorstelling, Hear Hear! (A Cheer)

Met Yuko's eerste plaat, For Times When Ears Are Sore (2008), kon de band als het Belgische broertje van Bon Iver en Nick Drake beschouwd worden. Dit debuut werd fél gesmaakt door de Belgische pers: “Kinderlijke onschuld: naïef maar niet onnozel, charmant maar niet banaal" (Humo). Op hun tweede plaat, As If We Were Dancing (2011), perfectioneerde Yuko zich: mooie, dromerige melodieën werden gekoppeld aan dansbare ritmes.Met het derde album, Long Sleeves Cause Accidents (2014), slaagt Yuko er alweer in op indruk te maken. Het album staat vol onvoorspelbare pop tunes met barokke invloeden. Die klassieke invloed is verweven in de structuren en melodieën van de songs, wat het moeilijk maakt om een label op de band te plakken. De nieuwe sound zal ook wel aan de nieuwe bezetting van de band liggen: drumster Karen Willems (Zita Swoon Group, Inwolves) blijft lid en verder hebben Jasper Maekelberg (Faces on TV, werkte samen met o.a. Jef Neve en Mintzkov) en Thomas Mortier (Ministers van de Noordzee) zich aangesloten bij Yuko. De sopraan Deborah Cachet voegt enkele indrukwekkende guest vocals toe aan een paar tracks. Hun nieuwe plaat Long Sleeves Cause Accidents is te beluisteren bij De Standaard. De nieuwe single 'While you figure things out' is hieronder te beluisteren. Voorprogramma wordt verzorgd door Hear, Hear! (A Cheer), de band rond Tomas Verheyen, die zelf nog bij Yuko heeft gespeeld. Vorig jaar schopte de band het tot de selectie bij de Nieuwe Lichting van Studio Brussel. To be continued! Volg dit concert ook op Facebook.

Hear, Hear! (a Cheer)

Hear, hear! (a cheer) begon in 2009 als een one-man singer-songwriter project van Thomas Verheyen (Just Like Rainbows). Het project resulteerde kort na de start al in de release van de 'Accoustic...

Read more

Yuko(BE)

Dromerig, melodisch, creatief, onvoorspelbaar en steeds oh zo Duyster: Yuko is een van dé parels uit de Gentse - en Belgische - popscene.

Read more
Yuko: cd-voorstelling, Hear Hear! (A Cheer)